Västerås pistolskyttar
Logga in
Hem
Kontakta oss
Nybörjarkurs
Medlemsansökan
Om oss
Länkar
Evenemangsskytte
Skapa VPS konto

Nybörjarkurs

Information om nybörjarkurs VPS

 

Målet med kursen är att utbilda blivande skyttar i säkerhet, handhavande av skjutvapen, olika skyttegrenar samt uppträdandet på skjutbanan. Kursen hålls på våren och/eller höst och pågår mellan 10-12 tillfällen samt avslutas med ett obligatoriskt skriftligt prov. Du blir automatiskt medlem i klubben när Du blivit antagen till kursen och betalat avgiften. Som medlem har du fritt tillträde till våra skjutbanor under angivna tider på Informationssidan för att skjuta eller prata skytte. Så länge du inte äger ett eget vapen finns viss möjlighet att låna något av klubbens lånevapen för att träna eller tävla med. Ammunition, målmaterial och klisterlappar köper du till självkostnadspris.

Ett aktivt medlemskap är en förutsättning för att kunna söka licens på eget vapen. Som medlem är du aktiv genom att inte bara träningsskjuta, utan genom att delta i klubbens, kretsens och distriktets tävlingar samt vara med på klubbens städdagar och kunna ställa upp som funktionär vid klubbens tävlingar.

Pris för nyböjarkursen ligger runt 3000:- som betalas när ni blivit antagna. (gällande pris på ammunition kan påverka priset på kursen) 

I kursen ingår kurslitteratur, lån av vapen, ammunition, medlemskap, gröna kortet samt hörselskydd.

Vänligen observera:

  • Innan du skickar in din ansökan bör du först läsa PDF dokumentet "Börja skjuta? Såhär är processen". Du hittar dokumentet genom att klicka på "Hem" i menyn.
  • Intresset för att gå nybörjarkursen är stort och väntelistan är lång. Klubben har begränsade utbildningsresurser och det kan ta lång tid innan vi kan erbjuda dig en plats.
  • Klubben återkommer inte till varje enskild sökande direkt efter att dom har skickat intresseanmälan.

Har ni frågor kontakta gärna mig utbildning@vasteraspistolskyttar.se

MVH

Jacob

PS: "Referensperson". Här anger du t.ex. din chef på jobbet, kollegor, alternativt om du känner någon som redan är medlem i VPS.Ansökan till nybörjarkurs
Dina uppgifter
Personnummer (yymmdd-xxxx)
Förnamn
Efternamn
Adress
Postnummer
Ort
epost
Telefon
Mobil
Referensperson 1
Namn
Telefon
Mobil
Referensperson 2
Namn
Telefon
Mobil
Copyright 2012 Västerås Pistolskyttar